Hoeveel liefde ga jij vandaag inleveren?

Liefde inleveren, wat is dat...

Op het moment dat je wakker wordt en je begint je al zorgen te maken over iets, of wat komen gaat, lever je al liefde voor jezelf in. Als je met tegenzin naar je werk gaat, lever je liefde voor jezelf in. Waar komt de tegenzin vandaan? Zit ik op de juiste plek? Stel je die vragen af. Als je er achter komt dat je dingen doet die je doet, omdat er een prijskaartje aan hangt, maar je er niet gelukkig van wordt, lever je liefde voor jezelf in. 

Je zit in een relatie, maar je voelt je er niet meer happy mee, maar het aangeven ho maar. Je levert liefde voor jezelf in. Je laat je partner in de waan dat alles wel oke is. Je levert liefde voor jezelf in. Je zegt een afspraak met een goede vriendin af, omdat je 's avonds door moet werken. Het werk moet tenslotte af. Je levert liefde voor jezelf in.

Moraal van het verhaal. De enige manier om geen liefde voor jezelf meer in te leveren, is heel bewust stil te staan bij alles wat je doet, elke stap die je zet en je afvragen of datgene wat je doet, wel goed is voor jou. Of je wel op de juiste plaats zit. 

Doe je dit niet, ben je tegen je eigen natuur in bezig en ondanks dat lijf en geest heel rekbaar zijn, de man met de hamer komt langs. In de vorm van overspannenheid, een burn out, een verbroken relatie. Dan is het dus eigenlijk al te laat, maar word je wel wakker geschud om die broodnodige verandering in gang te zetten.

Je kunt heel veel dingen serieus nemen in je leven; je werk, je relatie, zorgen voor je kinderen, maar als je de liefde voor jezelf niet serieus neemt, komt er een moment dat er van buitenaf wordt ingegrepen.

Lever dus vanaf nu nooit meer liefde in, dan neem je jezelf serieus, neem je de liefde voor jezelf serieus, dan nemen anderen jou ook serieus.

Behoefte hier een keer dieper op in te gaan? Plan een online consult in.