Zelfliefde & Selfcare

Houd van jezelf dan weet je wat liefde is

Wees eerst lief voor jezelf, dan ben je het als vanzelfsprekend op de juiste manier voor anderen. Liefde is een vak en zouden we als kind alles over moeten leren en meekrijgen. Voor een werkrelatie moet je ook het vak hebben geleerd. Waarom dan niet leren voor een liefdesrelatie? We leren niet wat liefde echt is! Het heeft zoveel voordelen. Voor jezelf om je eigen leven te leiden. Om een liefdesrelatie op een juiste en fijne manier in te kunnen vullen. Om de juiste partner uit te kunnen kiezen. 

Zelfliefde & Selfcare

Alle woorden beginnend met Zelf

Als je de tijd neemt bewust stil te staan bij jezelf, Begrijp je ineens waarom jouw leven niet loopt en stroomt. Waarom jij constant vastloopt. Je hebt de liefde voor jezelf nog niet te pakken. Nogal wiedes, wie wordt dit verteld? Wie krijgt het mee? Hooguit 0,01%! 

Er zijn 875 woorden die beginnen met het woord "Zelf". Deze woorden zijn er niet voor niets. Ze hebben allen betrekking op onszelf. Hoe krijg je die te pakken? De 10 liefdesmedicijnen toepassen!

Wat doet en is liefde?

Zelfliefde & Selfcare

Liefde en zuurstof zijn de basiselementen voor het menselijk leven. Zonder zuurstof is er geen leven, maar zonder liefde ook niet. Liefde is wat het leven maakt, wat ons tevens mens maakt, wat ons samen verbindt. Liefde hoef je niet te zoeken. Het zit in je. Het is je eigen innerlijke kracht die er voor zorgt dat je elke dag voluit leven kunt. Dat is liefde. Het is je vuur, je spirit, je ziel. Pas als je dit ziet en erkent, dat dit liefde is. Zul je de liefde van je leven vinden, jezelf. Dan ben je klaar voor welke liefdesverbinding dan ook.

Zelfliefde & Selfcare

Wat is liefde?

Als je niet bekend bent met zelfliefde of eigenliefde. Is het eerste wat we doen, het opzoeken op bijvoorbeeld Google. 

Dan vind je op Wikipedia de volgende omschrijving. "Eigenliefde, gedefinieerd als 'zelfliefde' of 'achting voor het eigen geluk of voordeel', is zowel opgevat als een fundamentele menselijke noodzaak als als een morele fout, verwant aan ijdelheid en egoïsme, synoniem met amour propre, verwaandheid, egoïsme, narcisme".

Is deze omschrijving van zelfliefde wellicht inmiddels door de tijd achterhaald. Zijn wij toe aan het groeien naar een nieuwe tijd waarin zelfliefde juist nodig is om jezelf staande te houden in een maatschappij die verandert?  Waarbij zelfliefde een andere betekenis krijgt, dan die we er tot op heden aan hebben gehangen? 

Vroeger werd van ons verwacht ons als onderdaan te gedragen. Voorbeeldig, onderdanig, gehoorzaam. Waren een aantal mensen die een bepaald beroep uitoefenden diegenen met kennis van zaken. 

We komen hier steeds meer van terug. Door de eeuwen heen, zetten we steeds meer een stapje richting gelijkwaardigheid. Niet alleen tussen mannen en vrouwen. Ook op gebied van kennis, tegen elkaar opkijken. Het is niet meer van deze tijd. Om ons nederig en onderdanig op te stellen voor bepaalde groepen van mensen. Ieder mens, wat je ook doet, wie je ook bent, ongeacht huidskleur, handicap,  verdient hetzelfde en waardering.

Waardering hangt niet af van een beroep of geld, of macht, een positie die je bekleed. Het is menszijn waar waardering vanaf hangt. Dat menszijn is eeuwen lang onderdrukt. Maar de mens is daar klaar mee. Die wilt waardering voor wie die is. 

Wat heb je hiervoor nodig? Zelfliefde & Selfcare. 

Zelfliefde & Selfcare

Waardering & Eigenwaarde

Liefde voor jezelf uit zich ook in het jezelf waarderen voor wie je bent, ongeacht wat je doet. Je accepteert jezelf. Je goede en minder goede kanten. Je kent jezelf en je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je staat stil bij vraagstukken van het leven. Je staat open voor de mening van een ander. Die je vrij laat hierin.  Hiermee laat je dus ook waardering zien voor de ander.

Zelfliefde & Selfcare

Waarom zelfliefde & Selfcare

Hoe meer je van jezelf houdt, hoe fijner het leven wordt. Je straalt liefde uit. Je bent in staat het aan anderen op een fijne manier te laten zien. Het te kunnen geven, delen en nemen. Wat verbindingen ten goede komt. Tevens ben je in staat liefde te ontvangen. 

Jezelf koesteren is zelfliefde

Kijkend naar de foto hierboven, zie je, althans als je vanuit zelfliefde leeft, een vrouw die zichzelf koestert. Ze heeft zichzelf volledig omarmt en geaccepteerd. Ze weet van zichzelf haar tekortkomingen, echter ook die accepteert ze. Nooit en te nimmer zal ze zichzelf te kort doen. Opgemaakt of niet, rondlopen in een jutezak. Voor haar maakt het niet uit. Dat is zelfliefde en koesteren. Het koesteren van zichzelf zal ze het anderen ook gunnen. 

Zelfliefde & Selfcare

Wat is het verschil tussen zelfliefde en narcisme

Er is één groot verschil op te noemen. Iemand die leeft met zelfliefde willen juist dat anderen zich beter gaan voelen in plaats van minder.

Een narcist is er op uit, juist een ander zich minder te laten voelen. De waarde van die persoon kleiner te maken. 

Daarnaast zal een narcist voeding in de vorm van aandacht nodig hebben van anderen. Terwijl iemand vanuit zelfliefde levend zich voedt van binnen uit.

Wat is zelfliefde?

Zellfliefde is liefde. Er is geen verschil. We noemen het zo, zodat we er een beeld bij kunnen krijgen. De mens denkt tenslotte in beelden. Het beeld bij liefde is dat dit ontstaat als twee mensen elkaar leuk en aantrekkelijk vinden en een liefdesrelatie aangaan.

Is dat liefde en hoe verhoudt dit zich dan met zelfliefde? Zelfliefde betekent dat je uitgaat van je eigen kracht en kwaliteiten.  Waarbij je jezelf niet vergelijkt met anderen. 

Daarnaast houdt zelfliefde ook in. Goed voor jezelf zorgen, op lichamelijk, geestelijk gebied. Je wilt op beide vlakken gezond in het leven staan.  Dit is selfcare.

Zelfliefde & Selfcare

Welk beeld hebben wij bij liefde?

Is ons beeld en gedachten bij liefde wel juist? Of leven we met een verkeerd beeld en aanname als het om het woord "liefde" gaat.

We denken dat het iets is, wat ontstaat als twee mensen elkaar leuk en aantrekkelijk vinden. Niets is minder waar. We noemen dat een liefdesrelatie.

We zeggen dan ook. Komt er nog liefde op mijn pad? Waarmee we bedoelen. Een geliefde. 

Er zit een heel groot verschil in, in liefde en een geliefde.

Liefde is een kracht, waarmee jij bent geboren en de bedoeling er van is, er vanuit te leven. Die kracht laten we los. Dan gaan we een hele lange tijd, sommigen hun hele leven er naar zoeken. 

In alle hoeken en gaten. Bij iedereen. In kopen, spullen vergaren, partners de revue laten passeren. En niets brengt het, geeft het, dat gevoel wat je er bij wilt voelen. Liefde als kracht om uit te leven.

Je hebt het in je, bent er mee geboren. Het is op geen enkele manier gestimuleerd of over gesproken. 

Maar weet jij veel, dat je het bezit en er gebruik van kunt maken en je leven er zoveel aangenamer door wordt. Nu weet je het wel en kun je voor jezelf besluiten. Wacht even. Leef ik wel uit liefde? Opereer ik er wel op de juiste manier uit!

Zou dit verband kunnen houden, dat ik daardoor mijzelf niet ben en ken. Mijn leven altijd ellende kent? Heb ik dit nodig om te beseffen wat liefde dan wel is. En als ik dat weet, ik mijn eigen leven zoveel fijner, leuker, gezonder kan leven. Waarbij de liefde de juiste hoofdrol speelt?

Ik verbindingen en relaties durf aan te gaan, die wel fijn en goed aanvoelen en slagen. Omdat ik nu weet hoe ik liefde kan geven, delen, nemen en kan ontvangen.

Wat heb ik daar voor nodig? Zelfliefde.