Van Macht naar Kracht

Kick my ass!

Macht speelt spelletjes - Kracht neemt serieus

Als ik mijzelf niet serieus neem, laat ik te veel toe. Dat betekent dat ik grenzeloos en respectloos ben, naar mijzelf toe.

Geef ik anderen de macht over mij. Dat geeft dan weer onmacht. Allemaal spelletjes die een mens niet wilt.

Die wilt iets heel anders. Die wilt leven vanuit zijn eigen kracht.

Onafhankelijk en eigen keuzes

Wil ik mijn eigen leven leiden, zonder lijden, zal ik grenzen moeten stellen en zelfrespect moeten tonen.

Dan toon ik kracht en heeft niemand mij meer in zijn macht. Dan ga ik machtspelletjes voorbij. Want kracht heeft niets met macht.

Zet ze aan de kant die jou in hun macht willen hebben

Maar wat als ik dat eigen leven leid en een of andere pipo denkt meer macht te hebben dan ik en mijn grenzen wil gaan bepalen? Dan heb ik het recht en de ruimte om afstand van deze pipo te nemen. 

Ik hoef niemand in mijn leven toe te laten die mijn grenzen niet respecteert. Met mij wilt spelen voor eigen gerief. Als voeding om zich goed te kunnen voelen. Machthebbers hebben dit nodig als voedsel. Sterker nog, ben dit aan mijzelf verplicht, anders ontkracht ik mijzelf.

Machthebbers aan de macht

Anders wordt het, als het een pipo betreft, die op een bepaalde positie zit, waar ik linksom of rechtsom geen afstand van kan nemen. Iemand die het beleid van een land bepaalt, bijvoorbeeld. Die denkt het recht en de ruimte te hebben, respectloos grenzen voor andere mensen te kunnen stellen, wetende dat je daarmee de mens in de tang hebt en niets anders kunnen doen, dan moeten zwichten voor de macht. Anders volgt er straf.

Deze mensen hebben nog nooit gehoord van kracht. Kennen alleen macht.

Respectloze spelletjesspelers

Dit gaat de grens van respect over. Dit doen alleen mensen die geen zelfrespect hebben. Die hun leven lang al lijden. Maar dit niet weten. Dit is wat ze aan kennis en wijsheid hebben. Dat klopt ook. Want deze pipo sprak gevleugelde woorden. "Begrijp die mensen niet die tegen vaccinatie zijn." Nee, natuurlijk begrijp je die niet. Nog nooit stilgestaan bij wat kracht en vrijheid is. Dat ken je helemaal niet!

Machthebbers zoeken en zoeken, naar vrijheid & liefde. Door middel van macht te gebruiken over de rug van andere mensen.

Er wordt ingegrepen door de kracht

Er zal bij alle machthebbers worden ingegrepen. Gebeurde destijds ook bij mij. Niet dat ik zo nodig de macht over anderen wilde hebben. Ik ging mee in de machtspelletjes van anderen, bang voor onmacht en machteloosheid. Nog onvoldoende staand in mijn eigen kracht.

Ik zag wat dat met mij deed. Het maakte mij ziek, letterlijk ziek. Een lijf dat niet meer wil functioneren. Je wordt letterlijk door de kracht, de kant van de kracht opgeduwd. Want zonder kracht kan een mens niet leven. Kracht haal je uit jezelf. Macht voedt zich via buitenaf.

Nu is er weer een macht in mijn leven, die onmacht geeft, machteloosheid. Die van mij verwacht te dansen naar de pijpen van een ander. Een grote uitdaging dus om in eigen kracht te blijven staan. Dat is namelijk de enige weg om machthebbers te verslaan. Is een pittige weg, toch komt er een einde aan. Macht zal niet voortbestaan, zal altijd plaats moeten maken, voor de kracht. Dan kan ik in de tussentijd maar beter in mijn eigen kracht blijven staan. Dan voed ik deze machthebber niet. Heeft die geen voeding van mij, waardoor die langzaam uitsterft.

Vervreemding Verdrukking Vervolging

De 3 V's. Machthebbers starten altijd met vervreemding, de volgende stap is verdrukking en de laatste stap is vervolging. Wat een machthebber zelf niet in de gaten heeft, dat als we bij stap 3 zijn, zijn eigen graf ook klaarligt. We zitten nu bij stap 2.  Stap 3 komt nog.  Dit gebeurt in het klein, op individueel niveau. Als op hoog niveau. Zowel bij diegenen die de macht uitoefenen, als bij diegenen die de macht toelaten. Niemand ontkomt aan stap 3. Blijf ondertussen in je eigen kracht staan. Kan je niets gebeuren.