Liefdesmedicijnen, de oplossing voor een Gezonder Gelukkiger en Zorgelozer leven

De mens heeft op het woord liefde een verkeerde betekenis geplakt. 

Liefde is niet, zoals wij denken, een relatie met één persoon.

Liefde is een manier van leven met alle levende wezens.

Liefde is de kracht in elk mens om uit te leven.

Zonder die kracht is er geen leven. Ieder mens dient vanuit die kracht voor zichzelf te opereren en te leven. 


10 Liefdesmedicijnen

Liefdesmedicijnen, je zult wel denken, wat kan ik daar nu mee. Als we jou nu vertellen dat liefde niet is wat jij er ooit bij hebt ingevuld. Dat het iets geheel anders is. Wellicht is dan je aandacht gewekt. Liefde is een houding naar jezelf toe. Als je die houding kent, laat je liefde voor jezelf als een powerkracht in jezelf toe. Die kracht is je levensader. Jouw levensenergie waarmee je het leven op de aarde op een ongelooflijk fijne manier kunt leven. Aangezien wij niets meekrijgen over liefde, zijn we ook niet bekend met wat het voor ons allemaal kan betekenen.

 

Als jij de 10 liefdesmedicijnen gaat lezen, zul je zien. Is zo gek nog niet. Zit een kern van waarheid in. Ik wil hiermee aan de slag!. Dat kan, wij begeleiden je er graag in, zodat jij kunt leven vanuit eigen innerlijke kracht.

 

Wie zijn wij? Wij zijn de coaches, therapeuten, counselors van Praktijk Vind jezelf.

 

Praktijk Vind Jezelf werkt vanuit innerlijke kracht. Ieder mens bezit deze kracht. Deze innerlijke kracht is liefde. Liefdeskracht in jou zorgt er voor dat jij je eigen leven kunt leiden. Innerlijke kracht zijn we niet mee bekend. Terwijl het het meest belangrijke is, om te weten. Zonder die kracht word je en ben je een speelbal van je omgeving. Hoe zorg jij er voor dat die innerlijke kracht van jou voelbaar is en zichtbaar? Door 10 liefdesmedicijnen toe te gaan passen. Wil je weten wat de 10 liefdesmedicijnen zijn?


Wees eerst lief voor jezelf, dan ben je het als vanzelf op de juiste manier voor anderen.

Alle woorden beginnend met Zelf

Als je het bovenstaande tot je door laat dringen, begrijp je ineens waarom jouw leven niet loopt en stroomt. Waarom jij constant vastloopt. Je hebt de liefde voor jezelf niet. Nogal wiedes, wie wordt dit verteld? Wie krijgt het zo mee? hooguit 0,01%! 

 

Er zijn 875 woorden die beginnen met het woord "Zelf". Deze woorden zijn er niet voor niets. Ze hebben allen betrekking op onszelf. In negatieve en in positieve zin. Als je de liefde vanuit het juiste perspectief gaat zien. Gaat begrijpen dat liefde de kracht is in jou om uit te leven. Wat geeft dat jou? Zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfbewustheid, zelfdenkend, zelfredzaam, zelfverzekerd, zelfstandig. Zie je wat liefde voor een mens doet? Het maakt een mens mens, die goed voor zichzelf doet. Die zijn eigen leven kan leven. Dit doet de liefde allemaal!

 

Maar de meeste woorden met zelf zijn negatief. Zelfhaat, zelfafwijzing, zelfdestructief, zelfzuchtig, zelfagressie, zelfmoordend. Niet zo gek, zolang de mens een verkeerd etiket blijft plakken op het woord liefde.

Wat doet liefde

Liefde is wat het leven maakt, wat ons tevens mens maakt, wat ons samen verbindt. Liefde hoef je niet te zoeken. Het zit in je. Het is je eigen innerlijke kracht die er voor zorgt dat je elke dag voluit leven kan. Dat is liefde. Het is je vuur, je spirit, je ziel. Pas als je dit ziet en erkent, dat dit liefde is. Zul je de liefde van je leven vinden, jezelf. Dan ben je klaar voor welke liefdesverbinding dan ook. 

Hoe vind je die kracht, die liefde in jezelf?

We hebben voor jou 10 liefdesmedicijnen, waarmee jij jezelf naar dat level kunt brengen waarop de liefde van jou is. Liefde is namelijk niet, zoals wij er bij invullen een relatie met één iemand. Liefde is een manier van leven met alles.

10 liefdesmedicijnen om vanuit en met te gaan leven

1. Jezelf vinden

Het leven kan niet maximaal worden geleefd, zonder jezelf te zijn.  Allemaal hebben we het nodig van betekenis zijn. Dat ben je als je jezelf bent. Hoe weet je nu of je dat bent?

Je was dat toen je werd geboren. Maar door wat ons als kind wordt meegegeven hoe je het leven moet leven, kun jij zomaar jezelf volledig zijn kwijtgeraakt. Lees verder...


2. MaxKracht 

Wat een kracht laat Max verstappen toch zien! Wij noemen dat MaxKracht. Uit maximale kracht leven. We hebben het dan niet over paardenkrachten, of spierkrachten.

Wij hebben het over innerlijke kracht. Het woord kracht is synoniem aan liefde. Wat je bij Max terugziet, is dat hij zich door geen enkele omstandigheid dan ook uit balans laat brengen. Hij houdt focus, heeft een doel.  Jij kan dat ook! Lees verder...


3. Zelfliefde

Het leven draait om liefde en om verbinden. Jouw hart is het middelpunt in een cirkel van uiteenlopende verbintenissen.

Elke verbintenis start vanuit de verbintenis die je met jezelf hebt. Zelfliefde is de basis voor elke relationele verbinding. Lees verder ...


4. Impathie 

We kennen allemaal het woord empathie. Maar van het woord impathie hebben velen nog niet gehoord. Wat houdt het in?

Het betekent op een impathische manier leven. Je leeft vanuit het fundament waarbij je een fijne relatie hebt met jezelf. Het jezelf gunnen, is de basis van impathie. Lees verder...


5. EgoIKtisch

Iedereen is bekend met egoïstisch, maar egoIKtisch klinkt heel vreemd in de oren. Wat betekent het? Waar vroeger je een stempel opgedrukt kreeg als je nee zei, dat je egoïstisch bent.

Ik is geen vies woord. We komen er achter dat juist dat wegcijferen zoveel ellende brengt. Gaan we eindelijk onszelf het leven gunnen, zodat we het anderen ook gunnen? Lees verder...


6. Van Macht naar Kracht 

We staan voor een enorme grote opgave. Om macht om te gaan zetten in kracht. Deze kracht te gaan zien als een van de nieuwe waarden voor de toekomstige tijd. Levend vanuit en met macht heeft inmiddels zoveel kapot gemaakt. 

Het wordt tijd het machtstijdperk achter ons te gaan laten en om te zetten in een krachtstijdperk. Waarom gaat kracht ons wel helpen op een fijne manier samen te leven? Lees verder...


7. Volwassenwijsheid

We denken dat we volwassen zijn als we de leeftijd van 18 jaar bereiken. Qua leeftijd wel, qua handelen blijven we onze hele volwassenleeftijd leren.

Volwassenwijsheid kent een aantal belangrijke aspecten, waar tijdens onze jeugd geen of te weinig aandacht aan wordt besteed. Dit loopt ons op veel vlakken voor de voeten. Lees verder...


8. Hart praat

Communicatie, we weten het allemaal, want praten leren we. Of we op de juiste manier communiceren, hebben we ons waarschijnlijk nog nooit echt afgevraagd.

De juiste manier van communiceren is spreken vanuit je hart. Hiermee doe je niemand pijn, ook jezelf niet. Krijg je iedereen mee aan de praat. Zelfs je partner. Wie wil dit nou niet? Lees verder...


9. Stress

Stress is niet negatief. Het is onze motor, die ons aan de gang zet. Het wordt pas negatief als we ons te druk gaan maken, waardoor spanning oploopt en piekeren toeslaat. 

Het leven vraagt veel van ons. Stress & piekeren zijn op een simpele manier te voorkomen. Lees verder...


10. Grip op loslaten

De mens houdt liever vast, dan dat die iets loslaat. Op de een of andere manier gebeurt er iets met ons, dat alles wat we hebben, willen houden. Zelfs liefde van een ander, die niet goed voor ons is.

Weet je dat er in feite in het leven maar één ding is dat je niet los zou moeten laten? Jezelf! En wat doen we? Lees verder...