Stress, burn out, overspannen, depressie

Als je moeite hebt met Jezelf zijn, kan stress de overhand nemen in je leven. Je bent druk voor iedereen, behalve voor jezelf. Voelt het leven voor jou zo aan?

Uitgeblust, moe van het moeten. Iedereen die iets van je verlangt, aan je vraagt en je komt niet meer tot rust? Dan ben je over gespannen en ligt overspannenheid, depressie of een burn out op de loer.

Voorkom dat je veel te veel van jezelf vergt. Stress heb je nodig, maar hoe pas je stress op de juiste manier toe? Dat kan ik je leren. 

Perfect willen zijn, de lat hoog leggen

Geboren worden met een oerkracht. Perfect zijn zoals je bent en dan begint het. Moeten voldoen aan een norm waar jij je totaal niet goed bij voelt.

Als klein kind heb je dat allemaal niet zo in de gaten. Naarmate de jaren gaan tellen wel. Je wilt het leven beleven zoals jij het wilt, met innerlijke vrijheid en rust. Je eigen keuzes maken, niet iets opgedrongen krijgen, of maar kiezen voor iets waar je helemaal niet gelukkig van wordt.

Begeleiding in bewust worden van jezelf, daar staat Praktijk Vind Jezelf voor! Wie ben ik, wat wil ik, waar word ik gelukkig van.

Hoe kan ik mij vrij voelen in mijn hoofd en zonder zorgen en stress door het leven gaan. Hoe leer ik op te komen voor mijzelf, hoe stel ik grenzen. Hoe respecteer ik mijzelf, dat anderen mij respecteren.  

Leven met tekortkomingen ja of nee?

Je kunt met tekortkomingen leren leven, maar wat als die tekortkomingen knagen. Het woord zegt het al, iets te kort gekomen. Datgene wat je te kort bent gekomen, hoeft niet nadelig te zijn. Het wordt pas nadelig als je begint te merken dat er iets in je leven niet klopt, of niet loopt zoals jij graag wilt, of maar niet wil lukken.

Dit uit zich vooral in verbroken relaties, je gestrest en angstig voelen, of Iets niet durven. Je het gevoel hebt dat niemand je ziet staan. Als dit jouw leven gaat beheersen, kun je spreken van tekortkomingen waar je danig last van kan hebben.

Praktijk Vind Jezelf laat je je tekortkomingen zien, waardoor jij je overtuigingen kunt aanpassen. Best pittig en toch ligt hier de oplossing om zonder tekortkomingen stressvrij te leven.

Alles begint met lief & aardig zijn voor jezelf

Wat als jij had geleerd toen je klein was, jezelf te (ont)moeten. En dat je net zoveel had geoefend in aardig zijn voor jezelf, als dat je dat met het aanleren van de tafels hebt gedaan?

Welk cijfer geef je jezelf hoe goed of jij de tafels kent en welk cijfer geef je aan jezelf hoe aardig je voor jezelf bent? Kan mij voorstellen dat je dit lastige vragen vindt, wellicht vragen waar je nog nooit eerder bij stil hebt gestaan, want waarom zou je er bij stilstaan. 

 

Het roept ook direct heel veel andere vragen op. Wat heb ik er eigenlijk aan gehad dat ik die tafels heb geleerd?  Gebruik ik het wel?

 

Wat houdt aardig zijn voor jezelf in? Hoe weet je of je wel of niet aardig bent voor jezelf? Waarom zou ik het willen weten? Hoe meet ik dat?

 

Hoe druk ik dat uit in een cijfer? Allemaal vragen die nu door je hoofd kunnen schieten en je er geen antwoord op hebt. Toch is het van essentieel belang om wel achter de antwoorden te komen.

 

Je aandacht is gewekt en je hebt even bewust een moment stilgestaan bij jezelf. Aardig zijn voor jezelf is van essentieel belang om een leven te kunnen leiden dat jou een gevoel geeft van voldoening. Het leven leeft jou niet, jij leeft het leven. Maar wat als het leven jou leeft, hoe heeft dat zover kunnen komen?