Workshop Durf te vragen

Veel mensen hebben moeite met het stellen van vragen. Als je durft te vragen, durf je ook te ontvangen.....

Daarnaast toon je door te vragen, respect naar jezelf en je toont kracht, je bent niet bang voor het antwoord. Het niet stellen van vragen, levert ruis op, met alle gevolgen van dien.

Je gaat zelf in je hoofd de antwoorden bedenken. Je gaat dus naar het antwoord zitten gissen. Gevolg: Piekeren, zorgen maken. Vaak zit hier angst onder. Angst voor het antwoord, angst om de ander pijn te doen, angst om de ander kwijt te raken, etc. Wat je niet in de gaten hebt, is, dat door het niet stellen van vragen je bij jezelf ook angst oproept door het piekeren en je jezelf daardoor kwijtraakt en pijn doet.....en dat terwijl je angstig bent voor het antwoord, wat wel eens heel anders kan zijn, dan je in gedachten zelf hebt bedacht. En door te vragen, kan je zomaar iets heel moois mogen ontvangen. Wat is dan beter? Gewoon de vraag stellen en horen wat het antwoord is, of.

Als kind kijk je naar de wereld met een open vizier en durf je alles. De maatschappij conditioneert ons met alle gevolgen van dien. Je krijgt een paar keer de kous op de kop en je gelooft niet meer in jezelf. Je durft niet meer, bang dat je niet goed genoeg bent. Door weer te gaan durven vragen, krijg je weer vertrouwen, in jezelf en in anderen en durf je je weer open te stellen en kun je weer ontvangen. Wil jij werken aan je zelfvertrouwen, volg dan deze workshop!