Workshop Laat je onderbuik spreken

Nooit meer met een mond vol tanden zitten, Of je in een hoek gedrukt voelen en boos worden, omdat een ander je onheus bejegend, dat is wat je leert als je je onderbuik laat spreken.

Nooit meer dichtklappen, met gevolg een slapeloze nacht, als je spreekt vanuit je onderbuik. Alleen hoe doe je dat? Dat leer je in deze workshop.

Onderbuik spreken, is je gevoel uitspreken en dat is een hele andere manier van communiceren dan dat we gewend zijn te doen. Als we ons aangevallen voelen, worden we boos. Onze eerste reactie is, in de aanval gaan, of juist niets zeggen. Spreken vanuit je onderbuik is in dezelfde situatie anders er op reageren. Hoe je dat doet, dat leer ik je in deze workshop.

 Door je onderbuik te laten spreken, durf je op een gegeven alles te zeggen wat je op je hart hebt, je klapt niet meer dicht en plezierige bijkomstigheid, de woorden zoals je onderbuik ze uitspreekt, komen bij de ander binnen zodanig dat die zich ook niet aangevallen voelt. Hoogoplopende conflicten verdwijnen, zo ook slapeloze nachten. Of achteraf dat stemmetje dat zegt, dat had ik moeten zeggen, want dan weet je het ineens wel. Wees dit stemmetje voor en wordt een heerlijke flapuit, die niet bang is zijn onderbuik het woord te laten doen. Zie ik je op de workshop!