Workshop grip op loslaten

Het dagelijkse leven vraagt veel van ons en we zijn geneigd om ook steeds meer van onszelf te eisen. Hoe bewaak je de balans?

Ook internet en mobiel nemen veel tijd in beslag en bovendien lijkt het tegenwoordig wel continu crisis. Daarnaast bekruipt je ook vaak het gevoel dat je overal aan moet voldoen en mee moet doen. Tijd en aandacht voor onszelf, voor elkaar, werk en sport neemt daardoor af en we raken uit balans. Problemen groeien ons boven het hoofd en we zien geen oplossingen meer.

Omstandigheden in ons leven kunnen ons ook aardig tarten en als we daar over gaan piekeren en het niet kunnen loslaten, kan dat ons goed dwars zitten, waardoor we onszelf kwijtraken, met alle gevolgen van dien. Een scheiding, de kinderen alleen opvoeden, het hoofd financieel boven water houden, het is nogal wat. Je hoofd kan daardoor helemaal vol zitten met zorgen. die je niet kunt loslaten. Als je hoofd helemaal vol zit, heb je geen ruimte voor nieuwe dingen. Zie je geen oplossingen meer. 

 In deze workshop gaan we aan de slag, op een interactieve manier, hoe je op een andere manier naar de problemen kan kijken en ruimte creëert om er wel of niet iets aan te doen. Wat wil ik nu echt in het leven, wat en hoe kan ik (los)Laten! Krijg je handvatten aan om meer uit je hoofd te gaan en weer naar je gevoel te gaan luisteren, de balans in je leven weer terug te nemen en problemen als uitdagingen te zien. Zo krijg je weer Grip op Jezelf en je leven.