Er woedt een spirituele oorlog

Gaandeweg wordt het beeld helderder.

En het pad om uit deze crisis te komen zichtbaar. Er woedt een spirituele oorlog.

We zijn niet in oorlog met het virus, de overheid, de aansturing door het WEF. We zijn in oorlog met onszelf, een spirituele oorlog. Vanaf de industriële revolutie is alles in een sneltreinvaart gegaan. Het kon niet op. Geld en macht werden gepresenteerd als het ultieme geluk. Alles kon niet op. Eten & drinken in overvloed. Kant en klaar maaltijden, snoep, chocolade, de meest gekke dingen werden uitgevonden, om ons mee lekker te maken.

Ontdek de wereld, voor 5,- kon je een ticket boeken. En wat handig een mini computer in de vorm van een mobiel. Slimme gadgets. Alles om het gemak van de mens te dienen en zijn leven voluit te leven. Wie wilde dit nou niet?

Toen stond de wereld stil

En toen stond de wereld stil. Wereldwijd overvallen door een virus. De beste remedie er tegen was, zorgen dat je er niet mee wordt besmet. En braaf bleven we allemaal thuis. Sloten we publieke gelegenheden. Iedereen had begrip. Maar iedereen zat ook vol met angsten, om maar niet aan het virus dood te gaan. Nu we meer weten over de killer die rondgaat, beginnen mensen op te staan. Maar het is niet de kennis die we over het virus hebben, waardoor we opstaan. 

De angst voorbij

Het is de mens zelf die opstaat. Angst voor even is leuk, maar in ons zit een enorme overlevingsdrang en die begint zich te roeren. Eigen oplossingen worden bedacht. We keren langzaam weer zeker in onszelf naar een stabiele fase.  Angst maakt ziek en de mens wil niet ziek worden. De mens wil leven en om die reden durft die door de angstpsychose heen te gaan. Denkend bij zichzelf. Kan mij het schelen, dood ga ik toch. Wil ik in ieder geval mijn tijd goed hebben gebruikt.

We hebben ons zelf voor de gek gehouden

Al denken we nu nog dat anderen verantwoordelijk zijn voor waar we nu staan. Een falend beleid van overheden. Een WEF die ons Build Back Better door de strot wil duwen. Een allesomvattend controlesysteem, waardoor je eigen leven geen enkele privacy meer kent.  Uitsluiting van groepen, een virus dat nog sneller door raast. Hier gaat het allemaal niet om. Dit alles wil ons iets duiden. iets laten zien. Laten we onszelf nog langer voor de gek houden, dat zoals we voorheen leefden, juist was. Of is het de bedoeling dat we ons leven voor de crisis eens goed onder de loep nemen. 

Inzicht krijgen is wakker worden

Waren we wel zo vrij en gelukkig als we dachten? Nee, helemaal niet. Letterlijk alles werd voor ons bedacht. We gingen er in mee. Omdat de boodschap zo werd gebracht, dat de manier waarop we leefden, ons super gelukkig zou maken. Want geld en macht, dat is de top. Studeer, wees braaf, voorbeeldig, dan ga jij het maken straks! Inmiddels zien zo'n 20% van de mensen in, die zagen het overigens al in, dat we op een kruispunt staan. Of we geven als mens onze menselijkheid compleet weg. Of we kiezen voor een spiritueel leven, waarin de mens als mens zijn centraal staat.

We zitten in een spirituele oorlog

Bekijk alles eens van een afstand. Wat zie je dan. Ons oude leven is als een kaartenhuis in elkaar gedenderd. We verlangen er allemaal naar terug. Het normaal, zoals het was. Het was niet normaal. Het was een leven dat ons opgedrongen werd. Vol met illusies, ver weg van de realiteit. Je wordt niet gelukkig door te gehoorzamen en voorbeeldig te zijn, hard te werken, veel geld te vergaren en op een plek terecht te komen waar je macht kunt uitoefenen en aanzien hebt.

Het virus is er niet voor niets

Dat het virus kwam, heeft een reden. Waar jij individueel soms stil kwam te staan, door verlies van partner of werk en in gevecht kwam met je werkgever of je partner.  Kwam nu de hele wereld stil te staan. Net zo goed als voor jou de individuele reden is. Ontwikkel jezelf in het spirituele, de persoonlijke groei als mens in plaats van alles voor zoete koek van iedereen te slikken. Is de huidige boodschap exact hetzelfde voor de gehele wereld. Er is geen gevecht met het virus, met een overheid, met het WEF. Er is een spirituele oorlog. 

Deze spirituele oorlog vraagt iets van ons. Van ons allemaal. Willen we leven als mens, waarbij realiteit aanwezig is in plaats van de illusie.  Of geven we onze mensheid volledig weg en blijven we gekluisterd aan het leven in een illusie? Waarbij het gros, zo'n 80% al bezig is zijn leven volledig uit handen te geven en zijn mens zijn en menswaardigheid aan het inleveren is. 

Wat is spiritualiteit?

Velen zullen lacherig doen bij het woord spiritualiteit. Dat is toch iets met voorspellingen doen en kaartjes leggen. Nee, dat is het niet. Het staat voor bewust leven, persoonlijk willen groeien. Het leven innerlijk willen ervaren. De meeste mensen lopen vast. Dat komt, omdat we spiritualiteit in ons leven missen. Als we dat als een speerpunt gaan meenemen, worden veel minder mensen ziek. Geen wachtlijsten bij de GGZ. Relaties die functioneren. Minder criminaliteit, gezondheid als grootste goed. Bewust leven. 

Gaan we onbewust verder leven, waarbij we vanuit gemakzucht anderen voor ons laten bepalen wat goed voor ons is? Of gaan we aan de slag om zelf na te denken, en bewust te zijn wat het leven echt is en daar naar leven! Willen we op een volwassenwijze gaan leven, of blijven we een stel kleine jammerende kinderen, die niet in staat zijn hun eigen leven vorm te geven. Waarbij ze weten wat echt belangrijk is.