2 Ingrediënten voor een fijn & gelukkig leven

Het leven zelf is niets, het is wat jij er zelf van maakt.

Met deze 2 ingrediënten gaat het je lukken. Als je het leven heel sec beschouwd, stelt het niets voor. Diegene die er iets van moet maken, is ieder mens zelf. Je kunt willen leunen op anderen. Van hun verlangen jouw leven leuk, fijn en aangenaam te maken. Maar er zal niemand zijn die jij je leven lang voor dat karretje zal kunnen spannen. Want ook die persoon heeft of krijgt op een gegeven moment de behoefte iets van zijn eigen leven te willen maken. En daar neemt niemand jou bij op sleeptouw. Zo kunnen we de hele simpele conclusie trekken. Jij bent verantwoordelijk om je eigen leven zo aangenaam mogelijk te maken voor jezelf. 2 Ingrediënten voor een fijn & gelukkig leven.

Fijn & Gelukkig leven wil iedereen

Iedereen wil een fijn & gelukkig leven, niemand uitgezonderd. We voelen ons het fijnst als alles loopt, we ons nergens zorgen over te hoeven maken. We rust hebben en de dingen die we doen op een fijne manier verlopen. Maar hoe kom je daar? Wat heb je daarvoor nodig aan ingrediënten om dat te bereiken? Het is net als het maken van een heerlijke taart, de een smaakt beter dan de ander. De taart zelf kan er niets aan doen, als de smaak tegenvalt. Dat moet je zien als het leven. Wie weet heb je een verkeerde aankoop gedaan en valt het daarom tegen. Of heb je een ingrediënt vergeten, waardoor de smaak tegenvalt. Dat gaat je een volgende keer niet meer overkomen. Je kijkt vanaf nu beter uit. 

Zo is het ook met het leven. Je probeert uit, je kiest, je deelt je leven, en op een gegeven moment kunnen de smaken gaan verschillen. Of de smaak blijkt achteraf toch wel heel erg tegen te vallen. Dan is het aan jou om op zoek te gaan naar de juiste smaak. Dat bereik je alleen door elke dag heel goed de twee ingrediënten toe te blijven passen, waardoor je zeker weet dat jouw leven fijn & gelukkig zal verlopen. 2 Ingrediënten voor een fijn & gelukkig leven. Welke zijn dat?

Welke 2 ingrediënten zijn het die jou een fijn leven kunnen geven?

De 2 ingrediënten voor een fijn & gelukkig leven zijn, gezond verstand en eigenliefde.

  • Gezond verstand heeft ook weer een paar ingrediënten nodig. Als  zelfdenker, zelfbehoud, zelflerend, maar ook zelfbeklag. Des te meer je jezelf begrijpt, des te meer gezond verstand. Als jij zelf goed nadenkt, een zelfdenker bent, gebruik je je verstand op een gezonde manier. Als je daarnaast begrijpt dat je elke dag leert, gebruik je ook je gezonde verstand. Het is ook nodig om te begrijpen wat gezond leven is. Zodat je het lijf waar jij in mag wonen, gezond houdt. Dat betekent gezonde voeding, sporten, wandelen, voldoende slapen. Gezond verstand vraagt ook om zelfbeklag. Klagen in jezelf, met jezelf, helpt je om dingen meer te gaan waarderen, maar ook in te zien dat alleen jij verantwoordelijk bent voor het geluk in je leven. 
  • Eigenliefde ontstaat enerzijds door het gezonde verstand te gebruiken. Daardoor zal je een ander jou niet de les laten lezen. Je zult ook niet snel je in een relatie storten met iemand die het principe van eigenliefde niet goed heeft begrepen. Je gezonde verstand zegt dan. Niet doen, want als je met die persoon in zee gaat, ontneem je je eigen geluk voor een fijn leven. Eigenliefde heeft ook ingrediënten nodig, als zelfvertrouwen, zelfrespect, eigenwaarde, zelfbewustheid. Al deze ingrediënten helpen je, jezelf nooit te verloochenen of pijn te laten doen. Dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt! Je hebt altijd met anderen te maken. Die anders denken en doen. Je bent je er van bewust dat het je kan overkomen. Waardoor je heel veel leed al kunt voorkomen. En overkomt het je toch, herstel je snel. Want eigenliefde laat zich door niets of niemand meer gek maken. 

Deze 2 ingrediënten, gezond verstand en eigenliefde bezorgen jou echt een fijn & gelukkig leven!