Liefdesmedicijnen, de oplossing voor een Gezonder Gelukkiger en Zorgelozer leven

Liefde anno 2020

Liefdesrelaties vragen iets van ons

Een liefdesrelatie anno 2020

Is niet meer te vergelijken met een relatie van 20 jaar geleden. Er worden hele andere dingen van ons gevraagd een relatie in stand te kunnen houden. Een relatie anno 2020. Hoe houd je die in stand?

Anno 2020 komen we niet meer weg met de vrouw die de zorgende taken op zich neemt. En de man die werkt en zich thuis, in de ogen van de vrouw als een kind gedraagt. Vroeger waren dat de stereotypen. We lachten er om, maar we hadden er ook moeite mee. We accepteerden het, want scheiden was geen optie. Dat deed je niet voor de buitenwereld. En ook niet voor de kinderen. Los even van het hele praktische gebeuren, hoe je dat allemaal zou moeten regelen.

Vroeger was de rolverdeling in een relatie anders

Zo'n 20 jaar geleden wist je niet beter, dan je bent getrouwd en je blijft bij elkaar. Ook al ben je niet gelukkig in de relatie. Uit elkaar gaan, kwam niet bij je op. Wat moest de buitenwereld daar wel niet van denken. Nu we meer streven naar gelijkwaardigheid, we meer vrijheid van keuze willen hebben, worden we geconfronteerd met, hoe ga ik een relatie aan. Hoe zorgen beide partners er voor dat er aan de relatie wordt gebouwd. Als je keuze vrijheid hebt, zul je ook moeten leren dealen met de consequenties daarvan. Partners zullen de verbinding heel serieus moeten nemen. Tijd, energie, moeite voor over moeten hebben. Het betekent ook, dat je de juiste rol in de relatie moet vervullen. Die van partner. Niet van ouder of kind. Anders stevenen jullie vanzelf af op een breuk.

Tegenwoordig vraagt een liefdesrelatie iets van je

Tegenwoordig zul je eerst een eigen leven hebben moeten opbouwen, waarbij je zelf gelukkig en tevreden bent, wil je samen iets op kunnen bouwen. Op elkaar leunen en van elkaar afhankelijk zijn, anno 2020 past dat niet meer in een liefdesrelatie. Dat je je dan wel eens afvraagt, houdt de ander nog wel van mij, is begrijpelijk. Dit wordt mooi beschreven in het boek van Annette Heffels. Er wordt ook een volwassen houding van je verlangd. Dat je mentaal sterk in het leven staat bijvoorbeeld. Je keuzes kunt maken, niet bang bent om tegengas te geven. Met elkaar discussie durft te voeren.

Een relatie anno 2020. Hoe houd je die in stand?

Een relatie anno 2020. Hoe houd je die in stand? Heel simpel, wees jezelf. Dat is de basis voor een relatie anno 2020? Ga nergens je ander voordoen, draag geen masker. Maak de dingen niet mooier dan ze zijn. Geef je behoeftes aan en neem je ruimte in. Als je dat vanaf het begin af aan doet, geef je duidelijk jouw grenzen aan. Als de ander daarmee om kan gaan, top. Indien niet, dan is het beter afscheid van elkaar te nemen. 

Leef je wel je leven dat je wilt? Of zeg je van, ik mis veel dingen. Ik zou het wel anders willen, want dit is niet het leven dat ik heb besteld. Lees dan het boek eens van Jeffrey Wijnberg, mentaal sterk worden in een verwende samenleving, met als titel: Dit is niet het leven dat ik heb besteld.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.