Denk je in geld of in beleving?

De beleving ontbreekt vaak in ons leven

Zal het de bedoeling zijn dat de mens leeft voor geld?

Dat alle stappen die we zetten daar een link mee hebben? Nee, we hebben als mens dit zelf bedacht en tot in lengte van dagen zijn we ons hier al op aan het richten. Maar dan, de man met de hamer, je kunt die niet ontlopen. Als je te veel gericht bent op geld. Er dient een gezonde balans te zijn, als die ontbreekt, gaan we onszelf een keer tegenkomen. We moeten zelf de balans vinden tussen denken in geld en beleving. De zingeving van het leven is namelijk niet gericht op geld, dat is een onderdeel van een geheel. Als het geheel er is, dan is de balans er ook. Dan is geld onderdeel van jouw beleving. Helaas ontkomen we er niet aan dat we een bepaalde hoek in worden gedrukt. Het is zelfs zo dat aan de baan, de functie, het beroep dat jij uitoefent, het prijskaartje hangt van jouw waarde. Zo erg zijn we er in doorgeslagen. Het wil niet zeggen dat het niet goed is wat je doet, het zegt alleen iets over hoe de mens geprogrammeerd wordt. We hangen zo ook de beleving van het leven aan iets op. Dan kan het zomaar zijn dat de beleving in ons leven ontbreekt.

Wat is beleving van het leven?

Beleving is alles wat we met onze zintuigen ervaren. Het is datgene wat we in onze omgeving met onze zintuigen waarnemen. Maar ook in onszelf waarnemen. Dit heeft een bepaalde impact op ons. Het kan negatief zijn, of positief. En alles er tussenin. Voor ieder mens is de beleving verschillend, omdat bij een beleving een emotie wordt gevoeld. Onze beleving wordt door onze omgeving beïnvloed. In hoeverre dat gebeurt, hang van jouzelf af. Hoe sterk en krachtig sta je in het leven? Daarmee valt en staat jouw beleving.  Een mens is het beste gebaat bij een harmonisch leven, dat ritmisch verloopt. Dan voelen we ons het fijnst. Kunnen we de beleving van het leven zelf in de hand hebben? Ja, voor een groot gedeelte wel. Echter er zullen altijd omstandigheden blijven die ons van ons stuk kunnen brengen. Vaak gebeurt dit onbewust, we zijn er niet op bedacht. Dan is het de bedoeling zelf weer de balans te vinden. Daarbij zul je de emoties die je nu voelt, los moeten laten. Beleving van het leven heeft dus alles te maken met voelen. 

Emotionele intelligentie

Helaas worden we onvoldoende gestimuleerd ons gevoel ook als belangrijk te zien. De meeste aandacht gaat uit naar het denken en het ontwikkelen er van. De zgn. intellectuele intelligentie. er is nog een intelligentie, emotionele intelligentie. Deze intelligentie hebben we nodig om het leven te kunnen beleven. Als de emotionele intelligentie onvoldoende wordt gestimuleerd, neigen we snel naar denken in geld. Dan komen we onszelf echt een keer tegen.

Denk jij in geld of in beleving? Bijna allemaal starten we in denken in geld en veranderen we op de helft van ons leven in denken in beleving. We komen er achter dat dat vele malen belangrijker is dan geld. we zien dan ook dat geld vanzelf komt als je denkt in beleving. Je zult echter eerst jezelf moeten vinden, voordat je het leven kunt beleven. Liefde & Relaties verlopen moeizaam als je het leven moeilijk kunt beleven.

 

Wat is jouw drijfveer in het leven? Is dat geld of is dat de beleving van het leven? Zo gek is het niet al je drijfveer geld is, alle neuzen worden vanaf moment van geboorte die kant op gezet. Dus ook die van jou. Maar dan, naarmate je levert vordert en tegenslagen er aan de lopende band zijn. Wat is er mis? Denk je in geld of in beleving?

Denk je wel eens na wat jouw drijfveer is?

Wel eens bewust bij stilgestaan wat jouw drijfveer in het leven is? Waar je jouw activiteiten en gedachten de hele dag op richt? Heeft dat met geld te maken, of richt je je op andere zaken als. Genieten, samen zijn, gevoel van trots meegeven aan jezelf en anderen. Dingen doen die je voldoening geven? Als je dit zo leest, dan zal ook jij er achter komen, dat veel dingen die je doet en bij stilstaat, allemaal met geld te maken hebben. Hoeveel verdien ik elke maand, is het voldoende om van rond te komen. Kan ik wel of niet die paar schoenen kopen. Laat mijn budget dat toe. Dat zijn je dagelijkse gedachten. Ben je boodschappen aan het doen, dan maak je telkens afwegingen, kan dit wel, of niet. Dat is goedkoper. Wat is er in de aanbieding vandaag. Allemaal gerelateerd aan geld. Zelfs je tijd is hier aan gerelateerd, wie kent de uitspraak niet. Tijd is geld. 

Tijd is geld

We zijn als mens zo gefocust op geld, dat het de tijd nemen voor een activiteit die niets oplevert, we chagrijnig van kunnen worden. Zodra we in de file staan, irriteren we ons al, want je komt ergens te laat. Dat kost geld. Telefoongesprekken met een vriendin, laat ze vooral niet te lang duren, want dat kost geld. Denk je in geld of in beleving? Zie je wat je doet, je hele leven is op één ding gericht en daar hangt alles mee samen, geld. Tijd mag niet worden verspild aan onnozele dingen en al helemaal niet als het niets opbrengt. Deze manier van leven, heeft grote gevolgen. We plegen roofbouw op onszelf, dat hebben we lange tijd niet in de gaten. Zo rond ons veertigste beginnen we iets er van te voelen. We zijn chronisch moe en gaan gewoon stoïcijns door. Negeren alle signalen. Dit is wat je kent.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.