Zijn ex er uit of ik!

Ik zit nu 3 jaar in een relatie en hij is meer bezig met zijn ex dan met mij...

Ik wil dat dit verandert en als hij daar niet mee aan de slag gaat, dan einde oefening. Ik ben boos, teleurgesteld, heb alles voor hem over, maar hij ziet mij gewoonweg niet staan. Er over praten wil hij niet en de sfeer in huis is te snijden. 

Een nieuwe relatie starten is niet altijd even makkelijk. We denken dat als de liefde er is, het vanzelf allemaal wel goed zal verlopen. Maar wat als je partner nog veel doet voor zijn ex? Dan kan dat strubbelingen in de nieuwe relatie geven. Je wilt dat hij er mee stopt, maar waarom eigenlijk? Voel je je bedreigd door de situatie? Ben je bang dat hij weer terug gaat naar zijn ex? Gun je hem het goede contact niet?

Door jezelf af te vragen wat voor jou de reden is waarom dit een conflict geeft, kom je vaak al een stap verder. Daarnaast, jouw nieuwe partner had ook toen je hem leerde kennen, contact met zijn ex. Heb je dat toen wellicht over het hoofd gezien. 

In feite gaat het helemaal niet om de ex. Het gaat om jou. Jij vindt dat je te weinig aandacht krijgt en daar zit angst onder. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Door er zo mee bezig te zijn, ga je compleet voorbij aan datgene wat jullie wel samen hebben. Ga het zien als een mooie eigenschap van hem, dan verdwijnt de last op je schouders. Kun je daar niet mee leven, neem dan afscheid, want in een relatie blijven zitten waarin jij niet gelukkig bent, heeft geen zin. Hier een keer over willen praten? Plan dan een gesprek in.