Workshop Onzeker! Activeer je tweede brein

Inderdaad, we hebben niet één maar twee breinen!

Vanaf je geboorte gaat je omgeving heel hard aan de slag om je eerste brein te ontwikkelen en daar is niets mis mee. Maar helaas, het tweede brein is het ondergeschoven kindje en hebben we net zo hard nodig als ons eerste brein. Wat is de functie van het tweede brein, wat kan ik er mee en heb ik het wel nodig! Daar gaat deze workshop over. En ik kan je vertellen dat we niet zonder kunnen.

Vaak zeggen we achteraf, ik heb het altijd al geweten of gevoeld. Dat was je tweede brein die tegen je sprak, je hebt er alleen niet naar geluisterd, je hebt het genegeerd, met alle gevolgen van dien. Want dat zinnetje zeggen we vaak, nadat we een nare pijnlijke ervaring hebben meegemaakt, die ons leven aardig op zijn kop kan zetten en als we ons tweede brein hadden ontwikkeld, was deze nare ervaring ons bespaard gebleven.

De gevolgen van het activeren van je tweede brein, zijn enorm. Je leven gaat een andere wending nemen. Van een twijfelaar naar iemand die geen moeite meer heeft met keuzes maken. Van een leven waarin veel dingen niet willen lukken, naar een leven waarin jij de hoofdrol speelt en de dingen naar jouw hand kunt zetten. 

In deze workshop ga je leren hoe je in contact komt met je tweede brein. Ik noem dat jouw kompas. Hoe je er naar leert luisteren en hoe je datgene wat je voelt, kunt omzetten in woorden en daden. Zo sta je zelf aan je eigen roer van jouw leven. Jij bepaalt wat goed is voor jou. Je herkent wanneer je kompas in de war is en je stuurt direct bij. Want het effect van een in de war zijnde kompas, geeft bij jou direct druk, gepieker en een onaangenaam gevoel en dat wil je niet meer. Durf jij de uitdaging aan je tweede brein te activeren?

Onze buik wordt ook wel onze tweede stel hersenen genoemd. Onze buik vertelt ons heel veel en wel zoveel dat je buik degene is waar je eigenlijk naar zou moeten luisteren in plaats van naar de stemmetjes in je hoofd. Letterlijk, pijn in je buik is een signaal en het wordt tijd dat signaal serieus te nemen, het niet af te doen met een pilletje, maar de pijn te ontrafelen en daardoor begrijpen wat je buik je wilt zeggen.

Vaak zeggen we achteraf, ik heb het altijd al geweten of gevoeld. Dat was je buik die tegen je sprak, je hebt er alleen niet naar geluisterd, je hebt het genegeerd, met alle gevolgen van dien. We kunnen als mens niet zonder ons buikgevoel. Er zit namelijk een kompas in je buik die jou begeleidt. Die precies weet wat goed voor jou is. Door beter te gaan leren luisteren naar je buik, word je leven een stuk aangenamer. 

Het effect van het ontrafelen van je buikgevoel is groot. Je gaat minder piekeren, je verandert van een twijfelaar in iemand die keuzes kan maken. Je onzekerheid zet je om in zelfvertrouwen. In feite neem je de lead over je eigen leven en gaat niet meer te rade bij anderen wat je zou moeten doen en wat goed is voor jou. Je ligt niet meer nachtenlang wakker wat je zou moeten doen, of wat je juist niet hebt gedaan en daardoor in de problemen bent gekomen. Je verandert van een twijfelaar in iemand die keuzes kan maken. Je leert te luisteren naar je buik, die je exact vertelt wat goed is voor jou. Je ervaart hierdoor meer kracht in jezelf en je ervaart dat mensen je zien gaan staan, rekening met je gaan houden. Wel zo fijn. Je krijgt respect van anderen en zeker niet onbelangrijk, zelfrespect. Hierdoor word jouw leven een stuk fijner, je hebt het leven immers nu in eigen hand. Je gaat anders om met omstandigheden die je leven kunnen tarten. Je gaat ze zien als een uitdaging in plaats van als een groot probleem waarvan je niet weet hoe je het nu weer zou moeten oplossen. Je gaat anders naar mensen en dingen kijken. Je gaat, door je buikgevoel te herkennen, zelfs anders praten. Ineens kun je heel duidelijk verwoorden wat je dwars zit, je vertelt letterlijk wat je buikje aangeeft. Zo verdwijnt de pijn in je buik en nog zoveel meer kwalen waar je last van hebt. Ook het effect op je hoofd is groot. Je houd je in je hoofd niet meer bezig met dingen die er niet horen, je vertrouwt compleet op je buik, omdat je weet dat daar de antwoorden zitten die je nodig hebt om jouw leven te leiden, zonder stress en zorgen.

In deze workshop ga je leren hoe je in contact komt met je buik. Hoe je er naar leert luisteren en hoe je datgene wat je voelt, kunt omzetten in woorden en daden. Zo sta je zelf aan je eigen roer van jouw leven. Jij bepaalt wat goed is voor jou. Je herkent wanneer je kompas in de war is en je stuurt direct bij. Want het effect van een in de war zijnde kompas, geeft bij jou direct druk, gepieker en een onaangenaam gevoel en dat wil je niet meer.

Durf jij de uitdaging aan je tweede brein te activeren?