Verlangen naar de speelsheid van het leven

Verlangen naar de speelsheid van het leven

Een spel van vrolijkheid, verwondering, verheugen, genieten, dansen, fladderen.

Waarbij de onbezorgdheid, de onbevangenheid, de onbevreesdheid in ons de boventoon voert. Dat is wat de bedoeling van het leven is.

Maar nee, het leven is weliswaar één groot spel, maar niet het spel dat ons het gevoel geeft, zoals we het horen te beleven. Vrijheid voelen, ons van waarde voelen. We worden bespeeld. Ons hele leven!

 

Een spel zonder vrijheid

Het spel wat er wordt gespeeld is bezig zijn anderen te charmeren, te helpen, klaar te staan in het gelid. Het begint al in je kindertijd. Net alsof je bent iemands bezit.

In feite voed je je hele leven een systeem. Het maatschappelijk systeem.

De helft van ons leven zijn we kwijt om anderen te dienen en onze angsten proberen te overwinnen. Iedereen heeft iets over ons te zeggen en we knippen als knipmessen. Bang dat we het niet goed doen. Geen geld hebben, kwijtraken wat ons dierbaar is.

Mooi zo, denkt het maatschappelijk systeem, daar is waar we je willen hebben.

Een geniepig spel

Er zijn er maar weinig die dit geniepige spel door hebben. en diegene die het doorhebben, zit de helft van te klagen, te schoppen tegen het systeem. Social media staat er bol van. Die voeden hiermee dit geniepige spel, zonder dat ze het doorhebben.

Er is maar een hele kleine groep die het dit intens geniepige systeem doorheeft. Van die kleine groep heeft een nog veel kleinere groep de lef, de durf en de moed om uit dit intens gemene spel te stappen.

Opgroeien met zelfliefde

Als we waren opgegroeid met de liefde voor onszelf te mogen hebben. Hoef je helemaal geen lef, durf en moed te tonen! Was er geen sprake van een intens gemeen spel. Dan had je je leven lang vrij gevoeld. terwijl je nu elke dag snakt naar dat gevoel van vrij zijn!

Jezelf vinden, zijn en creëren

@Vind Jezelf, dan ga je je vrij voelen. Want waar je eigenlijk naar op zoek bent, is een gevoel. Dat gevoel ligt een laag overheen, zoals je het moest gaan doen. Hoe je het moest gaan doen. Wat je moest gaan denken. Je bent je vrije gevoel namelijk helemaal niet kwijt. er zit een maatschappelijke laag overheen. Dan ga je het spel doorzien. Dan ga jij je eigen spel spelen. En dat is dan geen spel, je gaat het speelse leven tot je nemen.