Is er sprake van "vrouwenhaat"

Het is zo jammer dat we niet weten waar het woord vertrouwen voor staat.

Gisteren google ik op het woord bedrog. De hits die kwamen, hadden allen met overspel te maken. Vertrouwen hebben we schijnbaar iets bij ingevuld, dat als dat wordt geschaad, dat dat met vreemdgaan gepaard gaat. 

Google het woord bedrog eens

Waarom google ik op het woord bedrog? Omdat ik wil weten, wat het woord betekent en daar uit kan halen wat ik voel diep van binnen. Dat wat mevrouw Kaag zegt, voor mij aanvoelt als bedrog. Maar probeer daar je vinger maar eens op te leggen.

Ik vind dat in ons kabinet er mensen zijn, die uitspraken doen, die in mijn ogen, precies het tegenovergestelde zijn, van goed fatsoen. Echter de boodschap zo brengen, dat ze zichzelf vrijwaren van hun eigen aandeel, hun handen wassen in onschuld.

Gisteren was dat een opmerking van mw. Kaag. "De vrouwenhaat neemt Middeleeuwse vormen aan." 

Bij mij komt dan een gevoel naar boven, hoe kun je zo denken. Maar probeer maar eens de woorden te vinden, om aan te geven, dat wat ze zegt, bedrog in zit en manipulatie. 

Waar komt haat vandaan

De haat die er momenteel is, is er namelijk niet zomaar. En overigens niet alleen op vrouwen gericht. Haat ontstaat, als de mens zijn vertrouwen wordt geschaad en diegenen die dat hebben gedaan, op dezelfde voet verder gaan. Kaag heeft ons vertrouwen geschaad, net als meer kabinetsleden. Ze zijn er zelfs voor uit hun functie gestapt. Daarna gaan ze door, krijgen eenzelfde functie terug en verwachten dan van de mens, waarvoor zij het beste voor moeten hebben, dat die weer in vertrouwen gaat staan. Als vertrouwen is gebroken, je daarnaast het doet voorkomen, dat jezelf het slachtoffer bent, terwijl je het bedrog bent. Ontstaat er haat en die ontstaat door manipulatie. Dat is wat er gebeurt.

Overspel gepleegd

Nee, mevrouw Kaag heeft geen overspel gepleegd, ze is niet vreemd gegaan. Maar ze heeft het vertrouwen geschaad. Iemand die het vertrouwen heeft geschaad, zal naar zichzelf moeten kijken. Die zal moeten begrijpen, dat ze het vertrouwen weer terug moet winnen. Dat gevoel laat ze niet voelen. Integendeel.  Zo ontstaat haat. Omdat je het diepste in de mens hebt geraakt. Het vertrouwen dat de mens je heeft geschonken, kapot hebt gemaakt. en niet laat zien dat je daar rekening mee houdt. Nee, de mens er juist van beticht, dat de mens zelf niet te vertrouwen is. Dit voelt als bedrog. De boel wordt omgedraaid.

Geniepig

Dat voelt een mens wiens vertrouwen is geschaad, zo ontstaat de haat. Het is zo geniepig, wat er gebeurt, dat de mens zijn uiterste driften op deze manier naar boven worden gehaald. Daardoor zijn ze tot alles in staat. Tot zelfs voor de deur gaan staan, van een mede minister. Dit alles is niet vreemd of gek. Dit is een hele logische reactie. De mens wil dat diegenen die ons vertegenwoordigen, tot op het bot eerlijk, puur en oprecht zijn. We hebben voor ze gekozen. We hebben ze het voordeel van te twijfel gegeven. Wij hebben ze ons vertrouwen gegeven! Ze worden door ons betaald. Daar verwacht je openheid, eerlijkheid en puurheid voor terug. Dat zijn onbewuste processen. Je mag verwachten van mensen die deze positie wordt gegund, dat ze te vertrouwen zijn. We krijgen dat gevoel niet. Want telkens komt er weer een duveltje uit een doosje. Begrijpen ze dit niet? Tuurlijk wel, het is namelijk een spel dat wordt gespeeld.

Woorden liggen allemaal op een weegschaal

Elk speech, elk woord dat een politiek persoon uitspreekt, wordt zeer zorgvuldig gekozen. Weken van voorbereiding gaan er aan vooraf. Wat kunnen we wel zeggen, wat niet. Waarmee zeggen we te veel, of juist niet. Welke boodschap willen we uitdragen. Wat is ons plan. Juist deze manier van woorden kiezen, ondermijnt vertrouwen en werkt bedrog in de hand. Er is niets spontaans aan, je voelt dat er iets is, wat wordt verzwegen. Of op een manier wordt gezegd, dat niet klopt. 

 

Waarom specifiek de opmerking Vrouwenhaat? 

Waarom heeft Mw. Kaag het in deze specifiek over vrouwenhaat. Daar zit iets geniepigs onder. Ook dat voelen we. Ze heeft het dan weliswaar over andere vrouwen. Maar wat ze er eigenlijk mee wil zeggen. Het gaat om mij! Het gaat haar helemaal niet om die andere vrouwen, die worden als dekmantel gebruikt. Pure zelfverrijking en bedrog.  Ze weet dondersgoed dat ook een van haar D66 leden, Jetten, Minister van Klimaat en energie, Hugo de Jonge, Minister Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, Mark Rutte, Minister President, en minister van Algemene Zaken, allemaal mannen, net zoveel haat over zich heen krijgen.  Waarom spreek je dan van vrouwenhaat? Het voedt de haat onbewust. Doen ze het er dan om?  Ze weet dit, ze manipuleert wederom. Zo laat ze zelf de haat ontstaan en houdt ze het in stand. 

Democratie

Haat ontstaat als de mens zijn vertrouwen wordt geschaad. Als diegene die het vertrouwen heeft geschaad hier niet iets mee doet, zelfs manipulatie toepast. Wordt de haat groter. Wat verwacht je dan eigenlijk? Dat al die mensen die jij hebt geschaad, op hun knieën gaan! Dat was vroeger zo, toen de mens niets te vertellen had.  We leven nu in een democratie toch!  Niet meer in de Middeleeuwen. Allemaal zorgvuldig gekozen woorden, die van te voren zo zijn bedacht. Met een lading er onder, die de haat voedt. Inspelen op de mens zijn gemoed. 

De link met liefde 

De link met liefde is, dat liefde niet kan floreren en functioneren, als het vertrouwen weg is. Liefde is een gevoel en moet constant gevoed blijven worden met vertrouwen. Gebeurt dat niet, verdwijnt het vertrouwen, maar ook de liefde voor de ander. Dan kun je afscheid van elkaar nemen. En de mooiste manier is dat om vanuit liefde te doen. Dan is er geen sprake van haat.

De liefde die elk mens als kracht in zich heeft en daarmee liefdevol kan handelen, mag nooit en te nimmer worden geschaad. Momenteel gebeurt dit aan de lopende band. Het dan vreemd vinden dat er mensen zijn, die hun gram komen halen. Maar het wederom zo draaien, dat deze mensen verkeerd bezig zijn. Steek je hand eens in eigen boezem. Kijk eens verder dan jezelf, waardoor haat ontstaat. Daar heb je toch echt zelf aan bijgedragen.  

Het is een intens gemeen spel dat er wordt gespeeld

Stop met mensen de schuld in de schoenen te duwen. Met het spelen van spelletjes, om mensen te gebruiken. Tegen elkaar op te zetten. Dat is wat er gebeurt en jullie weten dat het zo werkt. maar ook dat dit bewust wordt toepast. Kijk naar jezelf waar je eigen aandeel ligt, die bijdraagt aan de haat. Er is immers altijd een eigen aandeel. Dit gaat niet gebeuren. Dit intens gemene spel blijft. Zo werkt de macht. Gebruik maken van zorgvuldig gekozen woorden, die de haat aanwakkert. De mens kan worden weggezet als de schuldige.

Het moment van de ontmanteling komt. Omdat we zo niet met elkaar om horen te gaan. Diegenen die spelletjes spelen, de boel omdraaien, manipulatie toepassen, de schuld schuiven in schoenen waar het niet hoort, graven hun eigen graf. 

Geen aandacht aan besteden

Als de mens wijzer was, zou die geen aandacht besteden aan deze spelletjes. Die liet ze gaan en dacht. Wat er ook gebeurt, jij haalt mij niet uit mijn kracht. Doe maar, ik kies mijn eigen pad. Je moet van hele goede huize komen, om mij zo gek te krijgen, met jou dit spel mee te willen te spelen. Als wij, de mens dat gaan inzien, houdt het spel op. Er is dan immers geen sprake meer van macht. 

 

Vertrouwen is als een glas. Eenmaal gebroken, blijven het scherven. Die kan iemand die het vertrouwen heeft geschaad, niet lijmen. Laat de tijd zijn werk doen en laat de haat los. Het vergiftigt alleen maar jezelf en houdt hun spel in stand.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.