Waarom zou je jezelf vinden? Wat heeft dat voor zin!

Wat wil jij nou eigenlijk zelf in en met het leven? Een hoofd vol stress, hollen en vliegen. Geen tijd hebben, terwijl je eigenlijk de tijd hebt, maar die niet neemt. Waardoor elke dag frustraties zich opstapelen en je eigenlijk nergens aan toe komt.

De gehele dag iets moet en vol zit met verplichte nummers? Is lichaam en geest dan met elkaar op de juiste manier verbonden? Hoe kun je leven als je jezelf niet door en door kent! Hoe weet je dan wat voor je zelf belangrijk is. Waar je grenzen liggen. Wat jij nodig hebt! Je komt daar niet achter door maar door te gaan. Je zult daarvoor met jezelf in conclaaf moeten gaan. 

Hoe kun je leven zonder te weten wie je zelf bent.

Dat heb je nodig om in verbinding te komen met anderen.

Maar ook om te weten wat goed is voor jezelf.

Wat jou energie geeft, of juist niet. 

Zo haal jij het maximale uit het leven.

Kun je anderen het juiste geven.

Verbinden met lijf & geest 

Alles wat jij nodig hebt, vertelt je lijf je. Maar als je dat niet weet, omdat niemand je het heeft geleerd, ga je doen wat een ander doet, met cruciale gezondheid. Je geest neemt je over, en je gaat lichamelijke klachten krijgen. Slecht slapen, hoofdpijn, chronisch vermoeid raken.

Als deze kwalen in je leven spelen, betekent dat maar één ding. Je hebt jezelf nog niet gevonden. En daar wordt het wel tijd voor. Want al de lichamelijke kwalen ontstaan door overbelasting in de geest. Zorgen er voor dat je lichamelijk niet meer kunt functioneren. Je lijf vertelt je met al deze kwalen heel precies dat je niet goed bezig bent. Ga je door, zonder te luisteren, raak je compleet opgebrand.

Al die opgebrande mensen, die rondlopen met chronische vermoeidheid, een burn out, overspannenheid, depressieve gevoelens ervaren, die hebben zichzelf nog niet gevonden. Je negeert je zelf compleet. Leren luisteren naar je lijf is één van de oplossingen en Praktijk Vind Jezelf helpt je daar graag bij. Dan ga je jezelf vinden en zijn. Dan leef je jouw leven! 

Er worden ons mooie dingen op de mouw gespeld. We geloven er heilig in, net zolang totdat we er achter komen, dat we zijn voorgelogen. Inmiddels zijn we dan zo'n 40 jaar van ons leven kwijt. Om erachter te komen dat het hebben van een relatie, een huis, geld op de bank, kinderen, ons echt niet gaat geven wat we nodig hebben. Maar dan is het leed reeds geschiet. Komt de een terecht in een burn out. De ander in de criminaliteit. Relaties massaal naar de knoppen. Er ontbreekt iets, maar wat! De zoektocht naar dat iets begint. Het is een zoektocht naar jezelf.

Echt leven als je jezelf gevonden hebt

Voorkomen is beter dan genezen. Van kinds af aan de juiste basishouding meekrijgen. Dan is later geen therapie nodig. Onze blauwdruk voor de rest van ons leven vormt zich in onze jeugd. En alles ten spijt, opvoeding faalt. Maar ook al daarvoor. Het is een vicieuze cirkel, die doorbroken moet gaan worden.  

Als kind je niet gezien en gehoord voelend, je leven in het teken staat van goed je best moeten doen en presteren. Pluk jij later hele zure vruchten. Je hebt niet geleerd jezelf op de juiste manier belangrijk te mogen vinden. Waardoor je of onder de tafel wegduikt en alles maar toelaat. Of op de tafel staat en denkt dat je alles en iedereen onderuit kunt schoffelen.

De een duikt weg, die zit zijn leven lang onder de tafel. Durft niet, bang iets te zeggen. De ander staat op de tafel, heeft een grote mond. Diegenen die het hardste schreeuwen krijgen daarmee aandacht, alleen niet de juiste. Diegenen die wegduiken hopen op aandacht, maar worden niet gezien.

Opvoeding moet zo worden gebracht dat je er voor zorgt dat elke kind aan de tafel zit. Voor later essentieel. Aan tafel is gelijkwaardig. Is je plek en je ruimte in durven nemen in je eigen leven.

Geluk en tevredenheid 

Als ouder is het je plicht te zorgen voor een aantal zaken aan je kinderen mee te geven. Hoe je dat doet? Ja, dat had jij van je ouders moeten leren. Anders kun je het ook niet je kinderen leren. Jij weet zelf als beste of jij, nu je volwassen bent op of onder de tafel zit. Of aan de tafel.

Alhoewel velen zich hier niet eens van bewust zijn. Hoe jij er voor zorgt dat je aan de tafel zit? Vind jezelf! Hoe je er voor gaat zorgen dat je samen met je partner aan de tafel zit? Vind eerst jezelf, dan vind je elkaar vanzelf.

Dan gaat het opvoeden ook als vanzelf. En zeg je nu, ik kan daar wel een steuntje bij in de rug gebruiken. Mooi zo, dan ben jij er inmiddels achter dat er iets moet veranderen. Dat is de eerste stap.

Laten we samen koffie of thee gaan drinken en zo er voor zorgen dat jij vanaf nu aan de tafel komt te zitten. Nooit meer eronder of er op!

Steeds jonger gaan we over de schreef

We zien nu reeds dat op jonge leeftijd kinderen over de schreef gaan. Niet bij machte zijn zichzelf te kunnen reguleren. Hun emoties hun de baas worden. Voor de liefde een moord plegen.

Het doodnormaal vinden met messen en wapens rond te lopen. Stoer zijn en anderen willen laten zien, ik hoor er bij. Ben je dan jezelf! Is dit normaal gedrag? Nee, en de reden is simpel.

Onvoldoende de juiste aandacht gekregen. We falen met zijn allen aan alle kanten. Geen enkel kind bedenkt dit zelf. Als het aan zijn lot wordt overgelaten, gaat het wegen zoeken om aandacht te krijgen en ergens bij te willen horen. De overheid denkt het op te lossen met een campagne. Het wordt op deze manier niet opgelost. We zullen aan de slag moeten op individueel niveau.

Ouders mee gaan geven wat ze hun kind mee dienen te geven en op welke wijze. Tieners informeren over wat liefde is, hoe ze zichzelf kunnen zijn. Wat echt belangrijk is in het leven. Dat geven we onszelf en aan elkaar echt niet mee. Ons eigen kompas leren te begrijpen en te gaan gebruiken. Daar helpen we een ieder mee.

Wat trek jij aan van anderen?

Om te begrijpen waar je met jezelf de mist ingaat, is het volgende een mooie metafoor. We zeggen vaak, trek je er toch niets van aan. Maar dat doe je wel en het beheerst je leven. Beeld je even in dat je de kleding aantrekt van iemand anders. Het is te klein, te groot, of je smaak niet.

Het gevolg is dat jij je niet prettig voelt. En zo werkt het ook met je leven. Het leven gaat en draait om jou. Zolang je iets aantrekt van anderen, leid je je eigen leven niet. Zolang je zelf geen eigen mening vormt, de dingen doet waar jij zelf achter staat, leef je je eigen leven niet.

Eerst jezelf vinden, dan trek je vanaf dat moment aan wat bij jou hoort en past. Nooit meer overspannen, of opgebrand. Balans er voor in de plaats. Zo word je stress de baas.

Leer te vertrouwen op je eigen kompas

Opgebrand, chronisch vermoeid, ik zie jullie dagelijks strompelend binnen komen. Zelf de oplossing niet weten. En die is er wel! Je kompas ben je vergeten. Logisch, niemand die je heeft verteld dat je er een bezit. Nu volgt de weg van vallen en opstaan.

Ik weet, dat als jij bij mij komt. Ik je van je vermoeidheid afhelp, je burn out. Je overspannenheid en chronische vermoeidheid. 

Kompas Therapie is cliëntgerichte therapie. Kompas Therapie is geschikt voor de Individuele Mens, Relaties en Gezin. Maar ook om stress in balans te krijgen. Het is een methode waarin de cliënt zelf zijn eigen therapeut is en zijn kompas gaat vinden.

De methode brengt je terug bij jouw basis. Kompas Therapie geeft je inzichten in de beperkingen en overtuigingen die je jezelf oplegt. Hierdoor krijg je inzichten in je blokkades en de daarmee gepaard gaande angsten. Je durft deze onder ogen te zien, te voelen, te benoemen en los te laten. Zo ontdek je jouw kompas. 

Het gevolg van Kompas Therapie is: Jezelf bevrijden van ballast uit het verleden. Bewust in het leven staan. Jezelf vinden, Jezelf durven zijn, je vertrouwt volledig op jouw kompas, dus op jezelf. Hierdoor ben je als mens geen speelbal meer van de omstandigheden, je bepaalt als mens de omstandigheden. Je voelt je energieker, zorgelozer, en in balans. Emoties hebben jou niet meer in hun macht. Je gaat je emoties gebruiken op de manier waarvoor ze zijn bedoeld. Je luistert naar je kompas. Zo voorkom je heel veel stress en slapeloze nachten. 

Kwetsbaar zijn het nieuwe normaal

Er is maar één manier om een fijn, gezond en gelukkig leven te leiden. Jezelf zijn. Dat betekent niet willen zijn, zoals een ander is. Geen masker op. En dat kun je alleen als je kwetsbaar bent, maar niet breekbaar.

Kwetsbaar maar niet breekbaar, dan ben je jezelf

Kwetsbaar daarmee laat jij jezelf zien aan jezelf en aan anderen. Wel zo fijn, want anderen voelen dat en zien de ware jij. Je hebt niets te verbergen, je bent open en eerlijk. Maar ja, dat is in het verleden al zo vaak afgestraft. Je kwetsbaarheid tonen, liever niet. En toch, als jij er voor zorgt dat jouw kwetsbaarheid door een ander niet gebroken kan worden. Dan voel je je opperbest. Jij bepaalt immers de regels van jouw leven. Je houdt je eigen stuur vast. Je kompas is je gevoel.

Niemand die jou meer gek kan maken. Je kwetsbaarheid daarmee laat jij jezelf zien. Daarmee stel je je meelevend en inlevend op. Je maakt van een ander zijn probleem, niet meer jouw probleem. En je zorgt tevens heel goed voor jezelf. Dit is volwassenwijsheid

Boek 'Hart praat'

€ 5,95

Boek 'Hart praat'

€ 5,95

Spreken kunnen we allemaal. Maar of we het op een juiste manier doen? Hart praat is De weg om met iedereen op een fijne, doeltreffende, duidelijke manier het gesprek te kunnen voeren. 

Hartpraat

Je kompas gevonden? Is de volgende stap spreken vanuit je hart. Daarmee win je vertrouwen, stel je je kwetsbaar op. Zorgt er ook voor dat je altijd je durft uit te spreken als iets je niet bevalt, of niet goed voelt.

Relaties gaan zonder problemen. Je spreekt immers de taal van je hart.