Liefdesmedicijnen, de oplossing voor een Gezonder Gelukkiger en Zorgelozer leven

Begrijp de boosheid van de gevaccineerden wel

Ze is boos, boos op de ongevaccineerden, geeft ze aan.

Leg eens uit waar je precies boos om bent. Door hun kan ik nog steeds niets. Ze zorgen ervoor dat we nog steeds met al die stomme maatregelen zitten. Ik begrijp je. Jij hebt gedaan wat je is gevraagd? Dat klopt. Zij niet en daarom ben ik boos. Maar leg eens uit, waarom je er zo stellig van overtuigd bent, dat als iedereen gevaccineerd zou zijn. Dat we er dan van verlost zijn. Dan kunnen we elkaar toch niet meer besmetten? Dus als we in Nederland allemaal gevaccineerd zouden zijn, is het opgelost, zeg je eigenlijk? Inderdaad.

Aannemen en invullen zorgt voor verkeerde overtuigingen

Wie heeft dat gezegd? Nou, dat stond in de krant, het nieuws bracht het en bij elke persconferentie hoor je. Dat vaccinatie ons uit de crisis gaat helpen! Mag toch aannemen dat dat klopt? Je zou denken inderdaad, dat als de regering dit zegt en ook gebracht wordt als nieuws, dat dat klopt, ja. Dus ik snap jouw stellige overtuiging wel. Dit is inderdaad meerdere malen geroepen.  Je bent er van uitgegaan dat het klopt. Ja logisch toch! Anders moeten ze dat niet roepen. Dan misleiden ze ons. En mag toch aannemen dat ik de overheid en het nieuws kan vertrouwen. 

Zelf logisch nadenken

Wel eens zelf er over nagedacht? Bij stilgestaan bij datgene wat is geroepen en gezegd? Hoe bedoel je! Dat je hebt gedacht, klopt dit wel? Een voorbeeld. We reizen de hele wereld over. Afgelopen week zijn bijvoorbeeld zo'n 2000 mensen uit Zuid Afrika teruggekomen. En nu blijkt dat daar een groep van, 61 mensen van de 600, die zijn getest, besmet terug zijn gekomen. En ook nog zo'n 13 mensen besmet zijn met de nieuwe variant Omicron. Ja dat weet ik, Wat wil je daarmee zeggen? Dat je zelf had kunnen bedenken, dat al zouden alle Nederlanders gevaccineerd zijn, we er niet vanaf zijn. Want er komen en gaan elke dag duizenden mensen de landsgrenzen over. En er is nog werkelijk geen enkel land dat volledig is gevaccineerd. Dat kan ook niet. Er zullen altijd mensen blijven die een vaccinatie niet mogen hebben. Dat als eerste. En als tweede. Dat ze op voorhand niet konden weten hoe de vaccinaties hun werk doen. Ze zijn daar veel te stellig in geweest en hebben dat dus geroepen, zonder wetenschappelijke onderbouwing. En dat dat nu ook blijkt. Want je kunt als gevaccineerde nog steeds het virus krijgen en verspreiden.  Je kun van alles roepen, maar in tijden als deze, zul je zelf ook logisch na moeten denken. Ja, inderdaad, ik begrijp je nu. Ik heb zelf niet goed nagedacht en ben er van uitgegaan dat wat werd gezegd, wel zou kloppen. En de ongevaccineerden, die hebben misschien wel nagedacht en niet alles voor zoete koek aangenomen. 

Voorbeeld van verkeerde informatie. Nieuwe variant wat is nou de juiste naam?

Zal ik je vertellen. Ik zocht net naar de naam van de nieuwe variant. Hoe of je deze schrijft. Weet je waar ik toen achter kwam? De een schrijft Omicron, met een C en de ander schrijft Omikron met een K. Zeg het maar. En dit is nu precies wat ik wil aangeven. geloof niet alles wat je leest, hoort en ziet. Ga zelf ook op onderzoek uit. Zoek bij de instantie die dit echt wel goed zal weten. De WHO bijvoorbeeld in deze. Daar spreken ze over Omicron. Dan kun je daar echt wel van uitgaan dat deze naam voor de nieuwe variant de juiste is.

Is je boosheid terecht?

Op wie ben je nu eigenlijk boos en is deze terecht? Ja, dat is een goeie vraag. Op de overheid, het nieuws, de kranten? Op jezelf! Is het terecht om boos te zijn? Aan de ene kant wel, want er is lange tijd constant de suggestie gewekt, dat als we gevaccineerd zouden zijn, we klaar zouden zijn. Deze suggesties hadden niet mogen worden gewekt. Daar zit de ene kant van je boosheid. Aan de andere kant is de boosheid ook op jezelf gericht. Je bent vergeten zelf logisch na te denken, onderzoek te doen en dat neem je jezelf nu kwalijk. Dat was een onbewust gegeven van de boosheid waar je mee rondliep. Alleen weten we dat vaak zelf niet.

Loslaten van de boosheid

Nu komt een moeilijk proces. Het loslaten van de boosheid. Want degene die hier last van heeft, ben jij. En we bereiken er helemaal niets mee. Deze boosheid laat je los door jezelf het niet kwalijk te nemen, dat je er van uit bent gegaan dat alles klopte. Ik begrijp dat heel goed. Als een overheid dit roept, kan het niet anders zijn, dan juist. En nu kom je er achter, dat lang niet alles juist is, wat ze zeggen. We komen er door begrip te hebben voor elkaars keuzes. Daarbij in tijden van crisis, niets aannemen en invullen en zelf logisch nadenken. Op onderzoek gaan of iets wat wordt gezegd, klopt ja of nee. Maar ook niemand op zijn blauwe ogen geloven. We krijgen niet voor niets ons eigen verstand bij onze geboorte mee. Daar komen we verder mee.


«